Torsås

Nytt bankrån i Torsås

Tre maskerade och beväpnade rånare slog till mot Swedbank i Torsås vid nio-tiden i morse. Strax efteråt larmades om en brinnande bil i Applerum. Efter ett tag fastslogs det att det var flyktbilen från rånet och att rånarna bytt bil där, möjligen till en stulen Saab från Bergkvara.

- Strax efter kom det ut två killar till ifrån banken och bar ut väskor, säger Ulf Peter Rosenblad som blev vittne till rånet. Personalen mår ju inte bra, det märks ju.

Rånarna fick med sig pengar

Polisen informatör, Ulf Karlsson, bekräftar att minst en av de tre maskerade rånarna var beväpnade. Han säger också att rånarna lyckades genomföra rånet, det vill säga att de fick med sig pengar. Hur stora summor det kan röra sig om är oklart.

Då banken inte öppnade först klockan tio så började rånarna med att krossa en ruta in till bankens lokaler. De använde sedan den vägen både när de gick in im och ut ur banken.

Polisen har också bekräftat att rånarna försvann i en ljusblå bil, upgifter som överensstämmer med de vittnesuppgifter som kommit in till SR Kalmar. Bilen försvann mot Gullabo.

Bytte bil i Applerum

Strax innan halv tio kom larm in om en bilbrand i Applerum, strax norr om Torsås. Det konstaterades efter ett tag att det var samma bil som rånarna använt, en ljusblå Passat. Eventuellt har rånarna åkt vidare i en grön Saab 9000 (registreringsnummer AJB 303) som stulits i Bergkvara under natten.

Polisen vill ha tips

Polisen har satt in alla sina resurser i rånarjakten och även polisen i grannlänen är kontaktade. Polisen är intresserad av tips från allmänheten gällade sådant som kan ha med rånet att göra. Tipstelefon: 010-56 23 094. Kommunhuset i Torsås har också öppnat för den som vill lämna tips i samband med rånet eller flykten.

Anders Nyberg och Simon Leijnse
anders.nyberg@sr.se
simon.leijnse@sr.se