Trollhättan

Mediaaktiv fackordförande prisas

Uppdaterad 12:59
Kommunaltjänstemännens fackförbund SKTF har instiftat ett särskilt pris för att uppmuntra sina medlemmar att kontakta lokala medier. Och maj månads linslus är Åsa Dahlqvist, SKTF:s ordförande i Trollhättan.

Åsa Dahlqvist får priset för att hon varit aktiv i media länge.

Priset har tillkommit för att fackliga företrädare ska tipsa media om olika nyheter och för att många är ovana och lite rädda för att kontakta media.

Åsa Dahlqvist säger till Sveriges Radio Väst att hon i mediasammanhang för det mest syns i lokalpressen, och på senaste tiden också i fackförbundets tidning. Och att vara aktiv i media är viktigt, säger hon.

– Om man har något viktigt man vill föra ut, ett budskap, att bilda opinion i den frågan. Att få människor att lyssna och få stöd i den fråga man driver. Och att våra medlemsgrupper kommer fram är jätteviktigt.

Varför tror du att många tvekar?

– Det kan vara lite obehagligt att bli intervjuad kanske, och är det bild så är det ännu mera obehagligt. Man är rädd för att säga fel, säger Åsa Dahlqvist.

Månadens linslus får ett diplom som SKTF:s förbundsordförande Eva Nordmark undertecknat, att hänga på väggen hemma eller på jobbet. Dessutom får linslusen en bok: Känn pressen - att möta media av Charlotte Rudenstam.