Torsdag 4 juni 2009 Programledare: Lars Anrell

I går kväll så kände jag plötsligt hur det skakade till i huset där hemma i Hjulsbro. Det skakade i fönstren och dörrarna och det var som ett muller runt huset. Det var över på några sekunder och jag trodde nog att det kunde bero på ett godståg eller en tung lastbil som passerade. Men, när jag kom till jobbet i morse så fick jag reda på att det inträffat ett jordskalv klockan 20:40 och att det hade en styrka på 2,4 på Richterskalan med epicentrum i Oppeby utanför Rimforsa. Har du känt av skalvet? Maila till go@sr.se eller ring 011 - 495 41 90.

I "Dagboken" följer vi som jobbar på East Sweden. I dag snackade vi om hur Bryssel påverkas av att det är Europaparlamentsval på söndag.

På lördag är det ju Sveriges nationaldag. Vi hälsade på hos Bevakningstjänst i Linköping som har hand om kommunens flaggning. Både när det kommer utländska besökare och vid hissning av den svenska flaggning på flaggdagar. Vår morgonreporter, Viktor Levander, kollade in olika nationsflaggor och så fick han lära sig att hissa en flagga.

Sist, men inte minst, kommer förbi och svarar på frågor om barn och ungdomar.