Torsdagen den 4 juni: Så ska studentfylleriet minska

Glada men också berusade studenter har traditionsenligt börjat synas i Kristianstad. Igår hade studenterna skattjakt och nästa vecka är det dags för karneval. Super studenterna för mycket? Och vad ska skolorna göra? I Arena pratar vi idag med studentkommittén och tar reda på vad som gjorts efter förra årets alkoholhaltiga firanden.

På söndag är det dags för val till Europaparlamentet. Och en av dom som kandiderar är Simrishamnsbon Roland Thord, Junilistan. Hans hjärtefrågor är klimat, miljö och fisket i Östersjön och band annat tycker han att EU inte ska bestämma fiskekvoter i Östersjön utan det ska vara en angelägenhet för de länder som berörs av den.

Idag var det nystart för vattenrikets hus. I september nästa år beräknas byggnaden vara klar som allmänheten kan besöka. Arena var på plats idag för att ta reda på vad man kommer kunna göra där när det väl står klart.

De ska till Azerbadjan i sju månader för att jobba med en lokal volontärgrupp. I studion idag får vi besök av Karin och Anna, studenter på Österlens folkhögskola som berättar om deras resa.

Och så är det ju Allsångskväll i Tivoliparken ikväll. Arena kommer såklart att åka dit och ta tempen på både allsångsledare och publik. Efter fem ses vi i Tivoliparken!