5 Juni Fredag med frukost

Jaha. Alla på den här morgonredaktionen ska tydligen äta frukost på alla håll och kanter. Men inte jag. Vet facket om det här? Vet chefen om det här? När ska jag få äta frukost med någon? Idag var det Anders Liljeqvist tur att äta frukost med ingen mindre än bröderna Rongedal. Pratade vi bara allsång? Givetvis inte, även om nämndes med jämna mellanrum. Och med all rätt! Vilken folkfest! Men massa annat hann vi också med!

Igår var det världens kalas i Tivoliparken i Kristianstad. Massor av människor hade samlats för att se Kevin Borg, bröderna Rongedal, Ann-Louise Hansson och Elina Douglasdotter. Snyggast kläder bjöd Matz-Kristerz på! Anders Liljeqvist var kvällens kapellmästare och det innebar att han idag fick sova ut efter att ha plockat iordning scen och allt som hör därtill. Men, han fick inte sova hur länge som helst. Ombytta roller för Anders och Johan, Johan var i studion och Anders åt frukost med bröderna Rongedal.

Kapellmästare Anders äter frulle

Anders Liljeqvist åt frukost denna morgon med bröderna Rongedal som gästade Tivoliparken och Kristianstad igår. Vem är egentligen vem? Vad tycker dom om på buffén? Hur gick det egentligen till när dom slog igenom?Naturnatten

Naturnatten Idag är det världsmiljödagen och i morgon är det nationaldagen. Och natten emellan tillbringas bäst ute i naturen - de tycker i all fall en rad naturskyddsföreningar över hela landet som ordnar aktiviteter ute i naturen natten lång. Det handlar egentligen om att fira att naturskyddsföreningen (den övergripande då) fyller 100 år. Leif Olsson är engagerad i naturskyddsföreningen Söderåsen som ordnar aktiviteter i nationalparken Skäralid i natt.

Cyklist på besök

Ojojoj! Vad imponerad jag blir av människor som är hurtiga, initiativrika och företagsamma. Själv har jag mycket idéer, men det slutar ofta där. Idag träffade vi en man som inte låter det stanna vid idéer. Emmanuel Tydesjö i Broby ska cykla genom hela Sverige. 160 mil är det från Haparanda till Ystad och 20 juli bär det det av på cykelturen som de beräknar tar tolv dagar.

Härliga hälg

Nu är det fredag. Det betyder lördag och söndag. Nationaldag och EU-val, så man sitter inte sysslolös i helgen. Och glöm inte att göra vår veckoquiz. Vad minns du av veckan som gått? Testa vad du kommer ihåg och kanske är det du som på måndag vinner ett minne från Radio Kristianstad. Trevlig helg!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad