inför sverige-danmark

Samuel Holmén: "Danmark tror de är bättre än de är."

Sverige har bara gjort två mål på fyra VM-kvalmatcher, men en av målskyttarna är inte orolig. Samuel Holmén tror att målen kommer mot Danmark.

Samuel Holméns mål betydde 2-0 hemma mot Ungern i den andra VM-kvalmatchen. Dessförinnan hade Sverige inlett med att spela 0-0 borta mot Albanien.

– Albanienmatchen kanske man skulle ha önskat att vi hade gjort fler mål, men annars har det varit väldigt tuffa matcher, säger Holmén till Radiosporten.

Matcherna som han syftar på är givetvis hemmamötet och bortamötet med Portugal. Båda matcherna slutade 0-0 efter ypperligt försvarsspel av Sverige.

Hur ska ni göra mål mot Danmark?
– Vi ska spela vårt eget spel. Vi har Zlatan i storform och många som sett heta ut på träningarna, säger mittfältaren Holmén.

Du spelade de tre senaste VM-kvalmatcherna från start. Hur är din status i landslaget?
– Jag känner att jag har fått en högre status än tidigare men det är jättehård konkurrens om platserna. Jag får se om jag får starta men självklart åker jag hit för att spela från start.

Danmark leder kvalgruppen. Hur känns det att möta dem?
– Det känns bra att möta dem. Jag umgås med danskar varje dag och de har varit väldigt kaxiga efter segern mot Portugal borta.

– Jag ser fram emot att möta dem men jag är inte rädd för dem. Kollar man spelare för spelare så tycker jag vi har en mycket bättre trupp än vad de har.

– Det har varit mycket snack om den här matchen i omklädningsrummet. Jag försöker håna de  lite och de hånar tillbaka.

– De är fulla av självförtroende och tror kanske att de är bättre än vad de är, säger Holmén som anser att Sverige är ett bättre lag än Danmark.

– Absolut, det tycker jag.


Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se