8/6 Tips för sommarfesten

Vi samlar tips för sommarfesten i en hel timma mellan tio och elva. Maria Lundgren gör festfina krukor med sommarblommor, Agneta Olsson tipsar om bröllopstårtan och Charlotte Frey-Sviden fixar dukningen.
Vi får nya idéer och ger er de bästa från de gångna veckornas festtema en gång till. Marsipanrosorna är förstås med i programmet.

Blommor i rosa och vitt känns fräscht till festen om man inte föredrar det blågula. Hängpelargonen i vinrött och rosa heter Explosiv.

Maria Lundgrens tips om blågula sommarblomsarrangemang hör ni igen i dagens festfixartimma.

 
Så många lyssnare har hört av sig om Agneta Olssons tips för egna marsipanrosor. Ni hör dem förstås igen i dagens tipstimma.

 
Så här gör man: Tag ut kronbladen med en rosutstickare eller skär ut efter egen mall.
Gör en kon av marsipan, som en stor fiapjäs, och placera på fältet i mitten.

Tunna ut rosenbladen i kanten.

Plocka upp vartannat kronblad och fäst kring konen som på bilden. För att göra en utslagen ros behövs ytterligare en sats med kronblad, annars behåller man sin rosenknopp. Gör gärna foderblad i grönt att placera rosen på.

Fäst foderbladet med ytterst lite vatten. Rosorna på tårtan fästs med kristyr eller marsipan upplöst i lite vatten.




Bröllopstårtor kan placeras på en tårtställning, men Agneta berättar i programmet om ett annat sätt att ställa fram sina tårtor, även till andra fester.
Hon tar kastruller och bunkar i olika höjd från köksskåpet och lägger eventuellt till bitar av frigolit.


Agneta draperar ett tyg i passande färg över bunkarna och frigoliten som hon placerat ut på serveringsbordet.

Bröllopstårtorna på plats. Det är bra att hoppas att gästerna skär försiktigt så inget rasar!