Efter Tre fredagen den 5 juni

Mer om John Olasupo i dagens Efter Tre. Hur känner sig den svårt Parkinsonsjuke mannen efter 25 timmar på flyg utan medicin, Nigeria tur och retur. Vi analyserar partiernas valkampanjer med hjälp av statsvetarprofessor från Mittuniversitetet, och så blir det tävling och Mammas Nya Kille.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. I dag är alla tider mycket osäkra eftersom P4 sänder tennis från klockan 15:00. Det handlar om semifinalen i Franska Öppna med Robin Söderling. Efter Tre tar över i etern strax efter att matchen är slut, men när det sker är omöjligt att säga. Preliminärt ser programmet ut som följer men räkna med att tiderna kan komma att ändras.

Följande inslag kan du lyssna på här på webben: Hur är det med intresset inför EU-valet så här två dagar före dagen D? Och hur har partierna lyckats i sina försök att väcka vårt intresse för valet? Hur har de lyckats med att hjälpa oss att ta ställning för vad vi ska rösta på? Och har de lyckats förklara VARFÖR det är viktigt att gå och rösta? Statsvetarprofessor Marie-Louise von Bergman Winberg kommenterar valkampanjen.

Plus enkät med väljare och ickeväljare från Sundsvall.

16:12 John Olasupo tillbaka i Sundsvall, reporter Ingrid Engstedt Edfast träffar den svårt Parkinssonsjuke mannen som i tisdags utvisades till Nigeria, trots sin sjukdom. Myndigheterna i Nigeria släppte inte in honom, de krävde att Sveriges skulle stå för hans sjukvård, och han fick följa med tillbaka. Nu ska hans fall omprövas. Hur mår han i dag, efter 25 timmar på ett flyg utan sin livsnödvändiga medicin? (inslag)

16:20 Dömd sexbrottsling misstänkt för att ha begått sexuella övergrepp på en liten flicka, under sina permissioner från Rättspyk. Han är också misstänkt för att ha samlat på sig barnporrbilder, under sin tid på kliniken och sitter nu anhållen/häktad? Hur är det möjligt att en dömd sexbrottsling fortsätter med sin brottslighet trots att han sitter inlåst på Rättspsyk i Sundsvall? Reporter Christer Suneson träffar ansvarig läkare. (inslag)

17.05: Nyhetsklippet, tävlingen för dig som hänger med.

17.10: Patrik jobbar som florist, Agneta varnar för oseriösa insamlingar allt och livscoachen Peter Nilsson får polletten att trilla ner. I Mammas Nya Kille med Bengt Strömbro.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)