Halmstad

Kritisk brist på ungdomscamping

Ungdomscampingen i Karlstorp utanför Tylösand kommer att hålla stängt under midsommarhelgen. Polisen och kommunen är orolig för vild camping och massvis med hemlösa ungdomar som inte fått information om att det saknas ungdomscamping i Halland.

– Midsommarfirare i grannlänen måste få klart för sig att BK Astrios camping i Karlstorp är stängd i år. Annars kan situationen bli ohållbar. Det säger Christer Harplinger som är informatör på Hallandspolisen.

Enligt Christer Harplinger finns det ingen annan ungdomscamping i Halmstad eller i Halland.

– Vi tycker givetvis att det ger signal om ungdomar från Borås, Jönköping eller nordöstra Skåne kommer till Halmstad i förvissningen om det ska finnas en ungdomscamping i midsommarhelgen. När de sedan kommer hit finns ingenstans att ta vägen.

På  måndag ska polisen och kommunala representanter enas om ett pressmeddelande som i nästa vecka går till media i Västra Götaland, Småland och Skåne med för upplysningen att Karlstorps camping är stängd.

Många tomtägare i Tylösandsområdet har i färskt minne när ungdomar som inte fått plats på Karlstorps camping under midsommar helt enkelt slagit upp sina tält i trädgårdarna. Samma erfarenhet har Tylösands golfbana, där man numera rutinmässigt plockar bort allt löst vid klubbhuset och ute på banan inför årets festhelg nummr ett.

Problemet med brist på campingplatser för ungdomar kompliceras av att det samtidigt pågår EM för U21-landslaget i fotboll i Halmstad.