Lilla Al-Fadji startar radioshow i P3

Humorkaraktären Lilla Al-Fadji, som de senaste åren varit ett internetfenomen efter att ha synts i tv, leder sitt eget P3-program med start på onsdag. Dit bjuder han bland andra in Timbuktu, Petter, Magdalena Ribbing och vinexperten Bengt-Göran Kronstam. Och han har självklart med sig sin vapendragare Abu Hassan.

Lilla Al-Fadji lever i sin egen värld och på frågan var han har varit de senaste åren svarar han självsäkert:
– Jag har varit på turné med 50 Cent, hängt med 2Pac i Hälliwüüd* och gjort fläshiga grejer.

Lilla Al-Fadji intervjuar aktuella personer och kompisar. De olika programmen gästas av bland andra Timbuktu, Petter, Magdalena Ribbing (vett- och etikettexpert), Bengt-Göran Kronstam (vinjournalist), Ken Ring, Hasse Aro, Magdalena Kowalczyk (världsmästarinna i thaiboxning) och Pär Lernström (Ballar av stål).

Förutom programledaren Lilla Al-Fadji hörs affärsmannen Abu Hassan, Haffa Cash som alltid har något hon vill bli av med, Gudmodern som har en hake på Lilla Al-Fadji, experten IQ som resonerar om sakernas tillstånd, den helt vanliga ljudteknikern Stefan, producenten som Lilla Al-Fadji aldrig slutar kalla för presidenten och inte minst Brunett Bruno som diktar på roliga timmen.

Karaktärerna Lilla Al-Fadji och Brunett Bruno spelas av Felipe Leiva Wenger, även känd från hiphopduon Ison & Fille. Abu Hassan spelas av Fredrik Eddari alias Big Fred, Haffa Cash av Shima Niavarani och Gudmodern och IQ spelas av Pablo Leiva Wenger.

Lilla Al-Fadji startade som ett mellanspel på svenska hiphopskivor. 2006 var Lilla Al-Fadji och Abu Hassan med i ”Sen kväll med Pierre” som var en del av SVT:s Humorlabbet och 2007 sändes programmet ”Lilla Al-Fadji & Co” i Kanal 5 som framför allt nådde en stor publik via youtube.

”Lilla Al-Fadji i P3 − Hälliwüüd Radio” sänds onsdagar kl 16.08, med start den 10 juni och tio veckor framåt.

Nygjorda filmer med Lilla Al-Fadji finns på
http://www.youtube.com/profile?user=sverigesradio&view=videos&query=lilla+al-fadji

Programmet görs av produktionsbolaget Munck.


* Hälliwüüd = Hollywood.


Pressbilder Lilla Al-Fadji
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/600405_1333_2000.jpg  
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/600415_1333_2000.jpg http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/586961_799_1200.jpg  
Foto: Mia Carlsson/SR


För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press