Töreboda

Världspremiär i Töreboda

Det blir i Töreboda som Göta Kanal 3 kommer att premiärvisas runt jul. De två tidigare filmerna har premiärvisats i Motala men nu gick turen till Skaraborg.

Martin Jillersberg driver biografen Röda Kvarn i Töreboda:

– Det är ju inte varje gång som man får en världspremiär, svenska premiärer har vi haft men nu är det ju ett steg högre upp, säger Martin Jillersberg:

Välbekanta ansikten även i 3:an
Stora delar av den tredje delen i kanalsagan har spelats in i Töreboda där Hajstorp varit skådeplatsen. Välkända ansikten återkommer som Svante Grundberg, Magnus Härenstam och Janne Loffe Carlsson som regisseras av Christjan Wegner den här gången.

"Kanalkungens hemlighet" heter den tredje filmen som har premiär på alla biografer i landet under Juldagen i år. Men något tidigare då i Töreboda.

Storpublik väntas
Nu gäller det för Martin Jillersberg, som drivit Röda Kvarn i 55 år, att fundera ut hur han ska hantera premiärdagen. Men folk de kommer tror han, för de två tidigare filmerna har dragit stor publik:

– På den första Göta Kanal filmen kom det över 3000 besökare, den andra filmen 2000 personer, så till den här filmen så blir det nog ett par tusen, säger Martin Jillersberg.

Christopher Johansson
christopher.johansson@se.se