Iran, dataspel och Grönland

Lugnt men spänt i Iran
Regimens svar på demonstrationerna i Iran har varit att strypa informationsflödet, bland annat genom att stoppa journalister. Ardavan Khoshnood, Ordförande i Föreningen för demokrati i Iran, berättar hur han lyckas ha kontakt med släkt och likasinnade i Iran och vad de säger om utvecklingen.

Frilansjournalisten Rashelle Tehrani som är på plats strax utanför Teheran redogör för sina möten med demonstranterna och Titti Nylander, utrikereporter med lång tidigare erfarenhet av Iran analyserar konflikten som utspelar sig både i maktens korridorer och på gatan.

Han tvingades sälja sitt hus
Alltfler fastigheter säljs på exekutiv auktion, 187 fastigheter såldes på exekutiv auktion under årets fem första månader. En förklaring till att alltfler folk tvingas från sina hem är den rådande lågkonjunkturen. Samtal med Rickard som tvingades sälja sitt hus, och Jan Ertsborn, folkpartist och regeringes utredare i skuldfrågor.


Afrikansk Pippi
I Sydafrika spelas just en teaterföreställning om Pippi Långstrump, eller Pippi Longstocking, på den nationella barnteatern i Johannesburg. För många sydafrikanska barn är Pippi en ny men omtyckt bekantskap. Reportage av vår Afrikakorrespondent Margareta Svensson.


Dataspel som marknadsföring
Dataspel ska locka till bilköp - det hoppas Volvo Personvagnar som tillsammans med ett dataspelsföretag nu ger ut ett gratis dataspel där man kör och tävlar med olika Volvobilar. Reportage av Andreas Kron.

och samtal med Robert Almqvist, kommunikationskonsult.

Grönlands självstyre
Grönland fick i helgen utökad självständighet. Vad innebär det ökade självstyret? Samtal med Lars Grundberg, Sveriges ambassadör i Danmark.


Utrikeskrönika
Dagens krönikör är Sten Sjöström.


Programledare: Ami Hedenborg
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se