Persisk Gorbatjov, grönt & statusrad

Valprotesterna i Iran mot Ahmadinejad har fortsatt över helgen. Men den man protesterar för - Mousavi - vad vill han egentligen? Är han en helgonlik demokratikämpe, eller en reformist som framförallt vill behålla ett odemokratiskt systemet? Mousavi - en Mandela eller en Gorbatjov? Ardavan Khoshnood, Ordförande i Föreningen för demokrati i Iran ger sin bild.

Sverige har blivit för feta för kremeringsugnen, 98 procent av all amerikansk miljömärkning är missledande och tysk barnporrmisstänkt parlamentariker blir piratpartist. Ger det dig material för en statusradsuppdatering? Trodde väl det.

När mesta mediefamiljen Bonnier fick sin byk offentlig belyst i dokumentär känner vi att det är dags att titta närmare på andra delar imperiet. Vad försiggår egentligen på tv4 Halland? Ja - vi har en ny vänredaktion!

Och om vi fortsätter i Iran - varförgår protesterna i grönt? Är mousavigänget miljöpartister? Eller superislamister? Eller kanske irländare? Vi gör den ultimata fäganalysen - vad betyder grönt i politiken?

Hjälp oss: Vad symboliserar färgen grönt i politiska sammanhang?