P3 nyheter

Många nobbar "sist in först ut"-regeln

Nästan 70 procent av unga mellan 15-24 år tycker att turordningensregeln, sist in - först ut, borde slopas. I stället borde arbetsgivaren vara den som får avgöra vem som får stanna och vem som får gå. Det visar en undersökning som Svenskt Näringsliv gjort.  

 säger, Niklas Waattovaara Lindqvist.

Folkpartiet vill införa lärlingsanställningar.

 Det kommer många förslag på hur arbetslösheten ska minska. Men funkar de? Har du bättre förslag? Diskutera!

- Jag tycker att effektivitet borde avgöra, säger Niklas Waattovaara Lindqvist.

Han hör till de cirka 70 procent av 15-24-åringarna i Sverige som tycker att turordningsregeln ”sist in först ut” borde slopas.

I stället borde arbetsgivarna få behålla den personal som de tycker gör mest nytta. Det visar en undersökning som Svenskt Näringsliv gjort.  

Om du hade jobbat på ett ställe i 15 år skulle inte du tycka att det kändes orättvist?

- Jo, om jag har jobbat hårt som fan hade jag blivit sur. Men annars är det helt rätt. Den som är mest effekltiv ska få stanna. Oavsett ålder, säger Niklas Waattovaara Lindqvist.

Enligt lagen om anställningsskydd så har den som jobbat längst förtur att behålla sitt jobb. Alltså blir det så att den som anställts senast är den som ryker först. Något som drabbar framförallt unga.

- Jag skulle vilja att arbetsgivarna själva fick avgöra vem de vill behålla, säger Malin Sahlén på Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv har länge velat ha bort ”sist in först ut”-regeln. Men det är extra viktigt nu med tanke att så många unga är och kommer att bli arbetslösa, säger Malin Sahlén på svenskt näringsliv som skrivit rapporten "Generationskampen om jobben".  Malin säger att även bland äldre så tycker de flesta, 52 procent att arbetsgivaren borde få bestämma vilka som måste sluta när det är ont om jobb.

- Hur vet ni att det blir det bättre då utan turordningsregeln? En arbetsgivare kanske ändå bara skulle säga upp unga. Det kanske bara är att lägga ännu mer makt i händerna på arbetsgivaren utan att det blir bättre?

- Jag tror att arbetsgivarna vill behålla de som är bäst för företaget och i vissa lägen är förstås erfarenhet bra. Men i andra lägen kan ju en ung person med sina nya ögon vara minst lika bra, säger Malin Sahlén.

- Finns det någon möjlighet att turordningsregeln kan försvinna?

- Det är inte jag rätt person att svara på.

Någon som borde kunna svara på det är arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin.

- Problemet med det är att den diskussionen är en huggsexa om vem som ska ha det jävligast. Och den huggsexan tror inte jag att politiker är de bästa att ge sig in i, säger Sven-Otto Littorin.

Pernilla Kommes
pernilla.kommes@sr.se