Svår flygolycka vid Afrikas östkust

Uppdaterad: 08:35
Ett passagerarplan med omkring 150 personer ombord uppges ha störtat i närheten av den ögruppen Komorerna i Indiska oceanen. Enligt den jeminitiska luftfartsmyndigheten har kroppar från kraschen nu återfunnits.

Planet lyfte på måndagen från Charles de Gaulles-flygplatsen i Paris, fortsatte till Marseille och sedan vidare till Jemens huvudstad Sanaa. 

Därifrån flög det mot sin slutdestination Komorernas huvudstad Moroni, men timme innan det var beräknat att landa, störtade det störtade i Indiska oceanen vid Afrikas östkust. 

Ombord fanns en besättning på 11 personer och 147 passagerare, varav de flesta uppges vara hemmahörande på Komorerna. 

Uppgifterna runt olyckan är fortfarande ytterst knapphändiga. Komorernas vicepresident bekräftar dock att kraschen inträffade tidigt på tisdagsmorgonen. Det är ännu osäkert om det finns några överlevande.

Båtar och flygplan har skickats till platsen där man tror att planet störtade för att leta efter vrakdelar och eventuella överlevande.

Planet var enligt flera nyhetsbyråer en Airbus av en typ som liknande det franska plan som störtade i Atlanten. Då omkom över 200 personer.

Planet ägs till 51 procent av den jemenitiska staten och resten är i saudiarabisk ägo.

Kristoffer Lieng
kristoffer.lieng@sr.se