S efterlyser hårda EU-krav på Iran

EU måste föra en tuff dialog med Iran. Det sa Mona Sahlin på onsdagskvällen när det var hennes tur att tala på Almedalsveckan i Visby. Hon lyfte särskilt fram kvinnornas situation i Iran i sitt tal.

– Mänskliga rättigheter handlar inte om mäns rättigheter utan om allas rättigheter. Mänskliga rättigheter är också kvinnors rättigheter i alla länder, också i Iran, sa Mona Sahlin. 

Det har alltså varit Socialdemokraternas dag i Almedalen och tidigare under dagen presenterade Mona Sahlin flera förslag för att behålla äldre människor på arbetsmarknaden. 

Enligt Socialdemokraternas ledare är det nödvändigt för att vi ska klara välfärden i framtiden. För att åstadkomma detta kan hon tänka sig både skattelättnader och subventioner till den som anställer äldre. 

Det var en utmanande Socialdemokratisk partiledare som mötte väljarna i Almedalen. Och det var framför allt statsminister Fredrik Reinfeldt som hon vände sig till, med utmaningar om att skapa fler jobb och förbättra tryggheten i a-kassan, för att bara nämna några exempel. 

Men även näringsminister Maud Olofsson fick sig en släng av sleven när Mona Sahlin citerade en metallarbetare från Trollhättan. 

– Bättre med en Saab på parkeringen än en Maud i regeringen, sa Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin i det som uppgavs vara ett citat från en metallarbetare i Trollhättan. 

Ci Holmgren
ci.holmgren@sr.se