Ut till havs!

Fredag 2009-07-10

Sommarmorgon drar ut till sjöss med reportage från både Rödkallen och Luleå Segelsällskaps jubileumsregatta. Dessutom kommer skådespelaren Sven Wollter till studion för att prata om både segling och åldrande.

Efter klockan nio kommer skådespelaren Sven Wollter till studion och samtalar med programledaren Samed Salman om sin passion för segling och om hur det är att åldras.

Vidare får vi höra Curt Persson, chef för länsmuseet och kirunabo i själ och hjärta, prata om kirunabornas starka identitet och P4:s reporter Jon Hedström åker ut till ön Rödkallen och blir guidad av turbåts-föraren Bernt Lindbäck. Bland annat besöker de den gamla fyren på ön.

Inom sjötemat får vi ett reportage från Luleå Segelsällskaps 125-års jubileumregatta. Och så kollar vi läget med arrangören av ett konståkningsläger - mitt i högsommaren.

Fler reportage från Rödkallen finns lite längre ned på Sommarradions hemsida. Ett klipp med Sven Wollter finns i anslutning till den här artikeln, men du kan höra mer från honom och från resten av morgonens program om du klickar på länken "Lyssna igen".