Kontakta redaktionen

Namn: Tomas Tengby

Gör i programmet:

Programledare, men gör också en del intervjuer

Matnyttigt:

Ett mycket stort matintresse ledde till att jag började jobba mer och mer med mat, försökte styra in allt åt mathållet.

I tre år reste jag landet runt och gjorde matreportage för Go’kväll i SVT. Det ledde sen till att jag fick utveckla programidén till ett nytt tv-program och välja ut kocken till det, Tina Nordström. E

fter 100 program lämnade jag tv och valde istället min första kärlek, radion. I sex år lagade vi en massa god mat i Meny – missa inte vår fina receptbank! Men mat och dryck är också ett underbart och förbisett journalistiskt område, så nu fokuserar vi på det. Jag har också gjort en massa kokböcker genom åren. (15 stycken senast jag räknade…)

Mejla direkt till mig: tomas.tengby@sverigesradio.se 


Namn:
Nina Frogneborn

Gör i programmet:

Reportage

Matnyttigt:

Jag brukar säga att jag lärde mig att laga mat genom att titta på matlagningsprogram när jag var liten. Den nakne kocken, Nigella, Tina och så minns jag en engelsk kvinna med rött hår som pratade om örter på BBC Food!

Alla var inspiration och tillsammans lärde de mig grunden i matlagning, att förstå hur smaker samspelar. Sedan blev jag journalist. Jag skriver och gör radio, oftast om mat (det blev bland annat sex år av reportage för Meny).

Mat är ett stort intresse som ständigt växer åt olika håll. Det berör alla och går att koppla till så mycket. Njutning, stress, kultur, hälsa, identitet, resurser, konflikter och miljö. Mat för mig är avslappning och en aldrig sinande källa till idéer. Jag vill förstå och berätta om hur allt hänger ihop.

Mejla på: meny@sverigesradio.se