Malmö

Priser på borätter sjunker i Malmö

Efter att priserna på villor och bostadsrätter gått upp under våren, kan det ha vänt igen. I centrala Malmö sjönk priserna på bostadsrätter mest i landet under juni.

De låga boräntorna har gjort att villa- och bostadspriserna ökade i hela landet under våren. Men enligt Mäklarstatistiks siffror vände priserna i juni och gick ner en procent i hela landet. I Malmö tror dock mäklaren Mikael Nilsson inte på någon nedgång. 

– Nej, det tycker jag inte. Vi sålde ovanligt bra i juni, säger Mikael Nilsson. 

Villapriserna i Malmö håller samma nivå som resten av landet, men priserna på bostadsrätter i centrala Malmö sjönk mest i landet, med fyra procent. 

Mäklaren Mikael Nilsson har precis haft en visning för en spekulant på Lönngatan och fler visningar väntas under dagen. Han har inte märkt av att priserna har sänkts i Malmö, tvärtom sålde han bra med lägenheter i juni och har även haft budgivningar på flera objekt. Däremot kommer det färre personer på visningarna.

–      Det var väl inte så många som var och tittade i juni. Men de som tittade, köpte, säger Mikael Nilsson som tror att marknaden i Malmö är på väg upp.

–      Just nu är det inte så många lägenheter till salu, det är bara kring 1 000 i hela Malmö. Det pressar också upp priserna, liksom den låga räntan.