Hässleholm

Pajkastning om nazistsymboler

På onsdag kväll kommer ledningsgruppen för Möllerödsdagarna i Hässleholm att besluta om man ska göra en anmälan om förtal mot vänsterpartisten Per-Åke Purk eller inte.

Det efter att vänsterpartiet på sin hemsida anklagat militärevenemanget för att delvis vara en nazisthyllning.

Spårat ur
Meningen var enligt Per-Åke Purk själv att skapa debatt kring att ha nazistsymboler offentligt, en debatt som nu spårat ur.

--  Det här har blivit en rötmånad med pajkastning på alla håll och kanter. Jag kan väl säga att vår kommentarfunktion på hemsidan har brakat ihop och det har varit sådana kommentarar där man sagt att jag borde tystas på ett eller annat vis. På vilket vis undrar man då. Det känns inte okey, säger Per-Åke Purk (V).

Iscensättning av strider
Möllerödsdagarna anordnas varje år i slutet av augusti och är en veteranträff där privatpersoner och föreningar som äger gamla militärfordon träffas.

I arrangemanget så används också uniformer och där även tyska uniformer med små hakkors på. Under en av dagarna iscensätter man strider, bland annat mellan tyskar och amerikaner från andra världskriget.

Funderar på rättsliga åtgärder
Peter Alf är med i ledningsgruppen för Möllerödsdagarna och menar att vänsterpartiet gjort kraftiga och osanna anklagelser mot evenemanget. Så allvarliga att man alltså funderar på att vidta rättsliga åtgärder.

--  Kanske har man inte ett budskap som är tillräkligt av egen kraft och då måste man hitta på någonting som man kan väcka uppmärksamhet med, även om man måste ta till osanningar, säger Peter Alf.