Växjö

Konstverksklot i Kulturparken

I Kulturparken i Växjö håller man nu på att bygga ett konstverk som ska invigas under Karl Oskardagarna. Daniel Segerberg är konstnären bakom skulpturen.

– Det är ett geometriskt klot som är cirka fyra meter i diameter och som är sammansatt av alla möjliga olika möblemang; solstolar, sängkamrar, lister och allt möjligt material som jag har hittat och samlat på mig, säger han.

Konstverket kommer att stå i Kulturparken i knappt två månader och Daniel Segerberg berättar att han tycker om att jobba med material som har en historia och sedan kan bli något nytt igen. När det plockas ner kommer de olika delarna antagligen att hamna i återvinningen.

I Växjö är man är nöjda med att ha fått hit Daniel och hans konstverk.

– Det betyder jättemycket att vi får anlita Daniel för den här platsen som är rätt så okänd. En plats som inte så många passerar idag men som vi önskar göra till en mötesplats. Så jag hoppas att många kommer hit och tittar, säger Erica Månsson, vd för Kulturparken.

Medan skulpturen byggs upp ska människor som kommer förbi att kunna ställa frågor och förhoppningen är det kan bli diskussioner kring konstverket. Daniel Segerberg tycker om tanken på att ett modernt konstverk tar plats i en historisk miljö med gamla byggnader.

– Det blir som något utomjordiskt nästan, som en planet eller någonting som har landat här i Kulturparken, säger han. 

Åsa Welander
asa.welander@sr.se