KUNGSBACKA

Djurvän lämnar kommunen

Det finns inte längre någon som tar hand om övergivna djur i Kungsbacka. Efter att djurhemmet i Åsa revs tidigare i år har inga nya lämpliga lokaler dykt upp. Det här tycker Irene Laigar, som är ordförande i Djurskyddet Norra Halland, är så illa att hon väljer att flytta ifrån kommunen.

– När man inte kommer någonstans så ger man upp till slut, när man tycker att det är en så viktig sak. Idrott får hjälp hur mycket som helst, men djuren är ingens angelägenhet, säger Irene Laigar.

Det är en besviken Irene Laigar som har valt att flytta från Kungsbacka. När djurhemmet i Åsa revs så erbjöd kommunen nya lokaler. Men de skulle ha kostat alldeles för mycket att renovera för Djurskyddet Norra Halland som är en ideell förening.

Nu står Djurskyddet alltså utan lokaler och kan inte längre ta emot några övergivna djur.

– De får ju ingen hjälp. De får gå skadade och lida och tillslut gå en tragisk död till mötes, säger Irene Laigar.

Hur känns det?

– Bittert, mycket bitter.

Men i lördags när Irene Laigar fick ett samtal om tre övergivna katter hade hon inte hjärta att låta det gå förbi. Så nu har hon tagit hem två extra kattungar till hennes tre hundar, fyra katter, en papegoja, en kanin och en gris.

– Jag hade inte hjärta. Det fanns ju ingenstans att göra av dem, polisen har ju inga resurser och går ju heller inte att få tag på, säger hon.