linköping

Ont om studentbostäder i Linköping

Det är mindre än två veckor kvar till den nya terminen börjar för många på Linköpings universitet. I år är det tufft för många studenter att få tag i ett boende. Enligt Mikael Carlsson, informationschef på Studentbostäder i Linköping.

– Vi har märkt ett ökat tryck under hela året, säger Mikael Carlsson. Så det är många fler studenter som söker bostäder i år än vad det varit tidigare år.

Många väljer att plugga nu när det är lågkonjuktur. Dessutom så börjar babyboomen i slutet av åttiotalet och början av nittiotalet märkas av, då de ungdomarna nu börjar söka till universitet och högskola.

Den 13 augusti ringer den nya terminen in för de första av omkring 5000 studenter. För dem som ännu inte löst problemet finns hjälp att få.

– Vi är den lugnande rösten i natten. Vi driver Studenternas Bostadspool och nervositeten bland studenterna är mycket högre i år än tidigare. Bostadsläget är lite sämre men inte värre än vad det var för fem år sedan. Vi tar emot problem eller frågor både om boendet och annat som gäller studentlivet. Så vi säger ta det lugnt, det ordnar sig i slutändan, säger Styrbjörn Enkel på Studenternas Bostadspool i Linköping.

Anton Frank
anton.frank@sr.se