Cykel

Krympt ledning för Emma Johansson

Holländskan Marianne Vos vann damernas världscup i Vårgårda på söndagen. Emma Johansson spurtade in på en tredjeplats och behåller därmed ledningen i den totala världscupen.

Med två deltävlingar kvar i världscupen har dock Emmas ledning till Vos krympt till tre poäng.

Emma Johansson höll sig hela tiden i klungan och hade full koll på holländskan Marianne Vos som inför tävlingen låg på andra plats i den totala världscupen, 43 poäng efter Emma.

Efter att klungan hållit ihop in på sista varvet blev det upplagt för en spurt den sisat kilometern in till mål. I mål var Vos först över mållinjen före landsmaninnan Kirsten Wild.

Trots att hon tappade många poäng mot Vos var hon nöjd med sin tävling i Vårgårda.

Cyklisterna höll samman i klungan under den första delen av loppet. Men på det sjätte varvet gjorde svenska mästarinnan Jennie Stenerhag en attack och ledde vid varvningen efter halva loppet med 30 sekunder. Som mest hade hon en ledning på en minut och fem sekunder.

Men, attacken höll inte mer än drygt ett varv. På åttonde varvet passerades hon av ryskan Alexandra Burtjenkova som drog ifrån huvudklungan.

Med fyra varv, av loppets tolv, kvar att åka ledde Burtjenkova med två minuter och två sekunder före klungan som då hade hämtat in Jennie Stenerhag.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se