HALLAND

Regnväder lockar till museer

Dagens regnväder lockar till museibesök och inomhusaktiviteter. På Länsmuseet i Varberg där Agneta Boquist är chef märker man av ett ökat tryck när regnet faller på.

– Jag vågar nog påstå att vi får besöksrekord den här sommaren. Det är till och med så att det är kö ut på gården nästan varje dag, så vi är väldigt nöjda.

På Länsmuseet i Varberg är det fullt av besökare i sommar och förra veckan slog man rekord då det var 1 500 besökare under en och samma dag. Men när regnet faller vill de flesta slippa undan det och det märks inte bara på museum. På de bowlinghallar, inomhusbad, gallerier och museer runt om i Halland som vi har ringt till konstaterar alla samma sak. När det regnar ute får de fler besökare.

Hur kommer det sig att ni har gått på museum idag?

– För att det är regnväder, säger en museibesökare.

Vad brukar ni göra när det regnar ute?

– Då brukar vi gå museer och gallerier och så vidare. När det regnar och blåser ute passar det bra tycker vi, säger en annan museibesökare.

Katarina Olsson är museiassistent på teckningsmuseet i Laholm, hon tror att vädret spelar en stor roll för hur folkströmningen på museet ser ut.

– Särskilt på sommaren, för då är det mycket turister här. De väljer ju sina sysslor utifrån vädret så klart. Är det fint väder så går de till stranden annars letar de annat, säger hon.