Allsvenskan

Tre sköna poäng för Gefle IF

Gefle IF tog tre mycket viktiga poäng när man i går på hemmaplan 2-0-besegrade Djurgården i fotbollsallsvenskan.

Daniel Westlin och Alexander Gerndt bildade nytt anfallspar och ställde gång efter annan till det för Djurgårdsförsvaret. Jonas Lantto kunde sätta 1-0 för Gefle redan i den femte minuten och sedan fyllde Daniel Westlin på med 2-0 innan matchuret nått 12 minuter.

Alexander Gerndt stekhet
Båda två listigt framspelade av Alexander Gerndt som visade upp en imponerande löpvilja matchen igenom och skapade farlighet efter farlighet.

– Vi känner oss väldigt starka just nu, vi har snackat om det på träningar. Vi går in och kör från början och jag känner att de hänger inte riktigt med oss i vårt tempo, säger han efter matchen.

Första halvlek, är det rent av er bästa den här säsongen?

– Det är svårt att säga, men vi gör en bra insats. Sedan går vi ut i andra och kanske inte skapar lika heta chanser men vi gör en bra halvlek då med.

Åttondeplats i tabellen
Och Djurgården kom aldrig speciellt nära en reducering. Närmast var Sebastian Rajalakso som var framme farligt på Gefles högerkant. Men 2-0 stod sig matchen ut och inbringade tre mycket viktiga poäng för Gefle IF som nu återfinns på en åttonde plats i den allsvenska tabellen.