Växjö

Svårt att få studentbostad i Växjö

Det är fler än tidigare som vill börja plugga och snart drar den nya terminen igång för studenter runt om i landet. Och just nu är trycket hårt för få tag i en studentbostad i Växjö. Det säger Gustav Engblom som ordförande för Studentkåren i Växjö.

– Det blir mörkare och mörkare för varje dag. Det är svårast att få lägenheter på campus och enklare om man kan tänka sig att bo inneboende eller inne i stan, säger Gustav Engblom, ordförande för Studentkåren i Växjö.

Många väljer att plugga nu när det är lågkonjunktur. Dessutom börjar babyboomen i sluten av 1980- och början av 1990-talet märkas av då dom ungdomarna nu börjar söka till universitet och högskola.

Den 24 augusti ringer den nya terminen in för de första av mellan 6 000 och 7 000 nya studenter på Växjö universitet. Det är betydligt fler än föregående år.

En del av dem ska studera på distans eller deltid och är inte i behov av någon ny bostad. Men många av dem nya är på jakt efter ett boende. Det gör att det kan bli svårt att få tag i en permanent bostad på en gång för många nya studenter, säger Gustav Engblom.

– När terminen börjar får man i många fall räkna med att bo temporärt, säger han.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se