Firma Berg/Toivonen

Både Ola Toivonen och Marcus Berg uttagna i Lagerbäcks trupp mot Finland. Bra.

Helt rätt att två spelare som gör succé i ett U21-EM får chansen en nivå upp. Ja, Berg har förstås varit där ett tag men att han nu är det tillsammans med Toivonen gör det extra spännande.

Eftersom Henke är borta hela hösten och Zlatan har brutit handen blir det återigen en klassisk tryout-match för tre forwards som vill spela bredvid Ibrahimovic mot Ungern.

Mitt tips är att Berg och Elmander startar mot Finland men jag hoppas att Toivonen kommer in. Vill se om det där samarbetet med Berg från EM funkar även mot lite bättre motstånd.

Pontus Wernbloom finns också med, men där tror jag att chanserna till spel är knappare. På mittfältet finns alla ordinarie spelare med i truppen och där finns flera namn som rimligtvis borde gå före.

Mikael Lustig var bra i U21-EM (kommer på mig själv att sitta och längta tillbaka, vilken härlig turnering det var att följa!) och har nog en hyfsad chans att knipa en plats mot Ungern om han får chansen mot Finland.

Adam Johansson är ju skadad och Mikael Nilsson var svag mot Danmark och Malta.

Och kanske är det bra med några nya face som vill in och visa vad de går för. Det kan också få några av de tidigare givna att känna flåset och därför höja sig. Exempelvis Elmander. För det kommer att behövas.

Den här landskampen är trots allt genrep inför vad som kommer att bli en rysare i Budapest den 5 september. Sverige MÅSTE ta tre poäng mot ett Ungern som har VM-vittring.

(4 aug)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se