Hallstahammar

Polisen samlar sina resurser efter vandalisering

Stenkastning och vandalisering har spritt oro på orten den senaste tiden. Polisen utreder nu händelserna och samlar sina resurser.

– Vi försöker ju lägga de resurser vi har nu under semestertider på kvällstid. Föräldrar kanske behövs ute, man behöver mer vuxna ute, säger Roland Hed vid polisen i Hallstahammar.

Så här inför skolstarten märker polisen att oroligheterna börjar tidigare, säger han och fortsätter:

– Man måste nog titta lite närmare på det här och kanske lägga lite mer resurser på just den här perioden, dels från polisens sida och dels i övrigt med. Samhället, kommunen och fritidssidan.

I våras startade ett arbete för att få Hallstahammar till en tryggare plats. Kommer det att slå igenom senare i höst eller hur ser du på det?

Jo, jag tror ju det. Vi pratar ju volontärpoliser och det är ju lite på gång. Nu har det inte riktigt kommit igång och det har väl sina orsaker igen att vi har inte haft riktigt med resurser, men nu under hösten tror jag det kommer tillföras mer resurser här ute på plats, säger Roland Hed.

Det som hände här i helgen med vandalisering och stenkastning, hur arbetar ni vidare i det här fallet?

Vi har inte direkt misstänkta, men vi har ju en del uppslag då. Som det ser ut nu då så är de här förmodligen kanske till och med under femton år, unga förmågor som är ute då, säger Roland Hed.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se