Åstorp

Bussbolag anmäls för berusad ledare

Efter att en reseledare blev kraftigt berusad under en resa till Nordkap har Hyllinge buss betalat ut ersättning till resenärerna. Men nu har två av resenärerna anmält bussbolaget till Allmänna reklamationsnämnden då de anser att ersättningen är orimligt låg.

Ersättningen som Hyllinge Buss nu valt att betala ut ligger på 500 kronor, och det för en resa som totalt kostade omkring 13 000 kronor. Resan gick ändå upp till Nordkap i norra Norge och varade i elva dagar. 

Mitt under resan började reseledaren att dricka stora mängder alkohol och var sedan berusad under två dagar. Under den tiden fick resenärerna klara sig på egen hand. 

Hyllinge buss har skriftligen bett resenärerna om ursäkt men menar samtidigt att de fått allt det de betalat för, så som själva resan, övernattning och mat. Under de dagar reseledaren var berusad så var det heller inte så mycket guidning menar man. 

Reseledaren ska också personligen ha bett om ursäkt till resenärerna efter det att han nyktrat till under resan.

Men enligt anmälaren var förtroendet förstört och resten av resan kändes avslagen. De vill därför att bussbolaget ska betala 3 000 kronor per person i ersättning.