Efter Tre onsdagen den 5 augusti

Djurkyrkogård önskas i Örnsköldsvik och kommunen ställer sig positiv till förslaget, men är inte beredd att gå in med några pengar. Kamratskap är det viktiga när ny fotbollsklubb i Härnösand för invandrade ungdomar startats.

Lyssna igen

Djurkyrkogård i Örnsköldsvik föreslås
Örnsköldsviks miljövårdsgrupp har skrivit till kommunen om att man vill ha en central djurkyrkogård, där djurägare ska kunna begrava sina döda husdjur och senare minnas dem. Örnsköldsviks kommun ställer sig positiva till förslaget och kan tänka sig upplåta mark för det. Men mer än så blir det nog inte tal om:

- I dag finns inga pengar för en sådan verksamhet, säger Glen Nordlund, vice ordförande i kommunstyrelsen i Örnsköldsvik.

Ny fotbollsklubb i Härnösand
Att komma till ett annat land innebär nytt språk, ny kultur och nya omgivningar. Det kan också innebära att man får testa saker som man inte gjort förut. I Härnösand har en ny fotbollsklubb bildats för att unga killar som invandrat till Sverige ska få en chans att spela fotboll, något vissa killar aldrig gjort förr.

Varje söndag är det träning som gäller och Ahmed Abdi som ursprungligen kommer från Somalia är en av 20 killar i laget:

- Fotboll är min favoritsport, jag gillar det, det betyder att man har roligt och att man spelar tillsammans, säger han och drömmer om att bli så bra som Zlatan.