sport

"Inga sponsorer inget OS"

Vasaloppsvinnaren Sandra Hansson ser ut att få lägga sin OS-satsning på hyllan. Längdskidåkaren saknar nämligen sponsorer.

Sandra Hansson har efter de två raka segrarna i Vasaloppet i år och i fjol framstått som en av Sveriges bästa längdskidåkare på längre distanser. Länge har hon drömt om att få representera Sverige på 3-milen under OS i Vancouver 2010.

Men när endast ett halvår återstår känner inte Sandra Hansson att hon kan genomföra den satsning som behövs.

– Jag har nästan börjat lägga undan de tankarna. Som det ser ut i dagsläget är det inte möjligt att satsa som jag vill. Jag står helt utan någon sponsor inför kommande säsong och det gör att jag funderar hur jag ska jobba och få till det runt mig. Jag behöver en apparat som hjälper till med vallning och resor och allt annat, så nu känns det osäkert tyvärr

Två raka segrar i Vasaloppet har alltså inte hjälpt Sandra Hansson som fortfarande inte tillhör landslaget och alltså inte får några sponsorer här i väst.

– Konstigt, för det är ju väldigt många från väst som åker Vasaloppet och intresset finns. Det gäller att det finns företag som förstår att om de vill se mig representera en västsvensk klubb och satsa vidare så behöver jag hjälp.

Sandra Hansson säger att satsningen inte kommer fungera om hon måste jobba 100 procent samtidigt. Hon känner redan nu hur hon ligger efter landslagsåkarna som fåt mycket större uppbackning.

– Otroligt trist. De har en allt annan service.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00