LAHOLM

Flera bedrägerier på samma gata

På en enda gata i Skummeslövsstrand har boende i fyra hushåll blivit bestulna på sina identiteter. Bedragare har använt de boendes personnummer och adresser och sen beställt kreditkort i deras namn. När kreditkorten har kommit har bedragarna tagit dem ur brevlådorna.

Efter en veckas semester i Stockholm kom Kenneth Johansson och Inga-Lill Persson hem och möttes av sex stycken bekräftelser på avtalsansökningar om kreditkort från olika banker och bolag. Någon har alltså haft i syfte att hämta ansökningarna i brevlådan, skriva under dem, och sedan hämta kortet när det kommer i brevlådan. Och en överraskning möter dem när brevlådan töms idag.

– Det är en pinkod till ett Mastercard på Statoil. Det innebär att avtalet redan kommit. Att han redan varit här och länsat brevlådan, fått tag på avtalet, skickat in det och fått det beviljat, säger Kenneth Johansson.

På Laholmspolisen har man fått in sju anmälningar av den här typen av kreditbedrägerier den här veckan och alla har skett på samma gata.

En man har av flera som bor i området setts komma på cykel. Men polisen har ännu ingen misstänkt.

– Tills vidare får man väl avvakta och se om det dyker upp mer och eventuellt sätta in spaning för att se om man skulle kunna identifiera någon person, säger Anders Gunnarsson, polisinspektör i Laholm.