Lugn sommar längs kusten

Det har varit en ovanligt lugn sommar på Bohuskusten hittills i år. Trots mängder av turister har polisen haft osedvanligt lite att göra under juli månad.


– Trots att vi har fått väldigt mycket besök av turister här, så är ordningsläget mycket gott. Det vill säga vi har inte alltför mycket att göra och det är vi ju tacksamma för, säger Anders Buhlin hos polisen i Lysekil.

Efter midsommar har det varit riktigt lugnt på Bohuskusten. Belastningen på polisen brukar vara mycket större, när hundratusentals fler människor finns i Bohuslän under sommarmånaderna. Faktum är att senast det hände något riktigt allvarligt för Lysekilspolisen att ta tag i, var vid cruisingen i Lysekil i midsomras. Då var två narkotikapåverkade nittonåringar i en stulen bil nära att orsaka en allvarlig olycka på Rosvikstorg bland alla människor. Men efter midsommar har det varit lugnare än på många år. Varför?
– Vädret möjligen. Mindre pengar att dricka för kanske, säger Anders Buhlin.

Han tror också att det kan ha att göra med att man haft en annan typ av publik än vanligt på evenemangen i sommar.
– De evenemang som varit med allsång i Stadsparken och en publik på 1500 - 2500 personer i Havsbadsparken ibland. Det är ofta familjer, alltså inte den kategorin som bråkar, säger han.
Anders Buhlin säger att alkohol och andra droger är orsaken till 95 procent av alla bråk.