Alvesta

25-åring häktad för mord

Uppdaterad 15:13

En 25-årig man har häktats vid Växjö tingsrätt idag misstänkt för mord på sin 24-åriga sambo i Vislanda. Åklagaren Anna-Karin von Schoultz begärde att häktningsförhandlingarna skulle ske bakom stängda dörrar. Av utredningstekniska skäl vill åklagaren inte berätta något om motivet bakom mordet eller hur det gått till.

– Jag vill inte att det ska bli känt vilka uppgifter som har kommit fram i utredningen hittills. Risken för att påverka de personer som vi ännu inte talat med är stor, säger kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz.

Vad kan du säga om motivet?

– Jag kan inte säga någonting om vad som har framkommit. Vi är precis i inledningsskedet i utredningen så jag har svårt att kommentera sådana frågor.

Är det nödvändigt att hålla på de uppgifterna med tanke på att mannen har erkänt?

– Jag tycker det. Han har ju lämnat en ordentlig redogörelse för hur han har upplevt att situationen har inträffat. Nu väntar ett ganska omfattande arbete för polis och åklagare att kontrollera de uppgifter som han har lämnat. Det gör vi dels genom teknisk undersökning och förhör med olika personer, säger Schoultz.

Mannen dömdes 2008 för misshandel av kvinnan. Han är även misstänkt för misshandel av henne efter en händelse under våren 2009. Förundersökningen pågick när mordet begicks och inget åtal var väckt.

Åtal ska vara väckt senast den 21 augusti.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se