Växjö

Mordmisstänkt hotas

Uppdaterad 15:35

Den 25-åriga mannen som nu sitter häktad misstänkt för att ha mördat sin sambo i Vislanda har nu utsatts för hot. Mannen dömdes redan förra året för att ha misshandlat kvinnan och när mordet begicks pågick en polisutredning om ytterligare en misstänkt misshandel.

Vid häktesförhandlingen idag hade polisen förstärkt bevakning. Det på grund av de hot som nu riktas mot den misstänkte mördaren.

På en internetsida har flera personer skrivit till mannen och Robert Loeffel på Kronobergspolisen säger att det i nuläget är oklart vad som kommer att hända med dem som skrivit hoten.

– Åklagaren tar nu ställning till vilka åtgärder som ska göras med anledning av det olaga hotet, säger Robert Loeffel vid Kronobergspolisen.

Sedan mordet i Vislanda igår har flera personer varit inne och skrivit på den misstänkte personens profilsida på internet. En person skriver så här:

"Du ska dö din jävel, kom hit om du vågar"

och avslutar med

"Jag ska personligen slå ihjäl dig ditt jävla as".

En annan person skriver:

"Du lever farligt nu kan jag lova".

Efter att ha blivit tipsade har polisen själva upprättat en anmälan om olaga hot. På internetsidan syns de som skrivit hoten med både namn och bild.

Och Robert Loeffel säger att det är relativt vanligt med hot på nätet, men att de som hotar andra oftast gör det anonymt.

– Det är kanske inte så vanligt att vi kanske lyckas identifiera de som gör hotelser på olika communitys eller chattsidor. Att man hotar varandra på chattsidor under anonymitet på chattsidor är inte alls ovanligt, säger Loeffel.

Här är ett utdrag från den misstänktes profil:

"Det är inte hon som borde ligga på bårhuset..... utan DU!!!!!! HUR FAN KUNDE DU TA HENNE IFRÅN OSS!! VI SOM ÄLSKADE HENNE SÅ OTROLIGT MYCKET!!!"

"Du lever farligt nu kan jag lova!!!!!!!"

"du ska dö din jävel kom hit om du vågar!!!!!!!! vilken jävla fegis du är!!! hon var en underbar männinska.........jag ska personligen slå ihjäl dig ditt jävla ass!!!!!!!!!"

Åsa Welander
asa.welander@sr.se