Växjö

Arvidsson missar VM i Berlin

Spjutkastaren Magnus Arvidsson från Växjö meddelade idag att han inte kommer ställa upp i VM i Berlin nu på lördag. Han har inte nått de mål som han satt upp inför VM.

– Vi har sagt som så att jag ska ha en hög nivå när jag börjar tävla som jag inte riktigt har kunnat uppnå. Det har varit lite fört kort träningsperiod nu eftersom jag gjorde en operation för åtta veckor sen.

När var det du kände att det inte går?

– Det var i dag när jag körde på träningen. Det är så svårt att veta på förhand hur kroppen ska fungera när man har varit borta ett tag. Men idag kände jag att det inte var riktigt det som jag ville ha.

Hur mycket spelade skadan in på ditt beslut?

– Det är ju så att har man inga skador så förbättrar man sig hela tiden. Men gör man inget åt skadan så får man en neråtgående trend hela tiden så man måste ta tag i problemen. Det är väldigt positivt i nuläget för mig för jag är skadefri och ökar varje träning.

Men inte tillräckligt inför VM alltså?

– Nej utan vi har ett långsiktigt mål. Det är svenskt rekord och att kasta 90 meter. Händer det något igen så blir det ännu en förskjutning och jag vill dit så snabbt som möjligt.

Hur svårt beslut var det att fatta?

– Inte alls svårt, det är något man bestämmer under en tid.

Så trots ett negativt besked så är du positiv inför framtiden. Vad tänker du nu?

– Nu kommer jag gå ut och njuta varje träningspass av att kasta långt i spjut. Det är det roligaste som finns. Man gör ett kast och tittar ner i marken och när man tittar upp igen är spjutet fortfarande 20 meter över marken och glider iväg över 80 meter.

När får vi se dig tävla igen?

– Det vet jag faktiskt inte men nu har jag gjort tre träningspass och är redan uppe i 78 meter så det dröjer nog inte så länge.

Mikael Delin
mikael.delin@sr.se