Tisdag 11 augusti

På marsch genom Ystads gator

Militärbanden är på marsch genom Ystad för sjätte året i rad. Ystad Tattoo är en föreställning inte bara för örat utan också i högsta grad för ögat. De flesta i Ystad gillar evenemanget, men inte alla. För en av besökarnas hund var det inte lika kul. Han sprang och gömde sig ...Polisen rustar för festivalen

Extra bemanning mer eller mindre dygnet runt blir polisens taktik för att trygga säkerheten under Malmöfestivalen som börjar på fredag. En del nyheter gör att en viss osäkerhet finns men polisen hoppas att planerna ska räcka till. Trängseln kan bli ett problem som man kan få ta ställning till efterhand. Polisinspektör Micke Johansson ger också rådet att inte dricka för mycket och undvika alltför mörka gator och platser så är risken för att råka illa ut inte så stor.

Sparförslag upprör synskadade

I dag överlämandes en protestlista med 1 300 namn till socialnämndens ordförande i Ängelholm Jan Olof Sewring (M). Förslaget att dra in de så kallade syn och hörselinstruktörerna väcker starka reaktioner och protester. För många är instruktörerna en avgörande hjälp i det dagliga livet.