Första värdemätaren för VIK Hockey

Ikväll är det dags för VIK Hockey att spela sin första träningsmatch för säsongen när seriekonkurrenten Almtuna väntar på bortaplan i Uppsala.

Fredrik Nilsson gör därmed sin första match som assisterande tränare bredvid Lars Ivarsson.

- Det är jättespännande att se var vi står och en stor utmaning för mig, säger han.

När Peter Popovic lämnade VIK-båset för att träna Södertälje fick Fredrik Nilsson frågan om han ville assistera Lars Ivarsson.

Han tackade ja och tre år efter att han avslutade sin spelarkarriär så är han nu tillbaka i VIK Hockeys a-lag.

En sak som han direkt har infört är två extrapass i veckan enbart inriktade på teknik.

- Vi har tekniska spelare som vi vill utveckla ännu mer. Förbättrar vi tekniken så inbillar vi oss att det är kanske det som är procenten som gör att laget till slut får en högre nivå, säger Fredrik Nilsson.

- Med en bättre teknik kanske man gör ett extra mål, man gör en extra dragning eller får med sig en extra utvisning, man kan skapa någonting och vi vill att spelarna i år ska försöka skapa så mycket som möjligt på egen hand.

Spelaromsättningen i årets VIK har varit ganska stor. Rutin har förvunnit och ersatts av ungdomlig talang och entusiasm och Fredrik Nilsson är nöjd med det han hittills har sett.

- Vi har ett härligt gäng som åker skridskor och jobbar hårt och det gör mig varmt om hjärtat när alla försöker och gör sitt bästa. Det är det vi ska få in att arbetsinsatsen ska vinna matcherna tillsammans med tekniken vi tränar på.

Vad vill du som tränare se i säsongens första träningsmatch?

- Vi har inte gått igenom speciellt mycket spelsystem utan jag vill se att killarna själva tar egna initiativ och bjuder upp till kamp. Det är nu det börjar, festen börjar idag, säger Fredrik Nilsson.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se