Dawit Isaaks fall aktuellt på Göteborgs musikfestival

Organisationen Reportar utan gränser ser till så att kampen för Dawit Isaaks frigivande fortsätter. Under musikfestivalen Way out West i Göteborg i helgen (den 14-15 augusti 2009) kommer Dawits öde att uppmärksammas på flera sätt.

Häromdagen kom skrämmande uppgifter om att Dawit Isaak förts till det ökända Eiraeiro-fängslet i Eritrea. Fängslet betraktas som en slutstation och ingen fånge ska ha släppts därifrån.

-Med tanke på detta är det extra viktigt att vi sätter fokus på Dawits fall. På Way out West når vi dessutom målgrupper som vi normalt sett kanske inte når med vår kampanj, säger Jesper Bengtsson, ordförande i Reportrar utan gränser.

På festivalområdet finns ett tält där bland andra Dawits bror, Esayas, kommer att vara. Flygblad, och tröjor med texten Free Dawit ska delas ut till intresserade festivalbesökare. Bilder av Dawit Isaak kommer också att projiceras runtom på festivalområdet.

Kalle Gustafsson-Jerneholm, basist i The Soundtrack of our lifes, har engagerat sig i Dawits fall, och han är den som varit drivande för att få till stånd Dawit-arrangemanget på Way out West.

Han tycker den svenska regeringen och särskilt utrikesminister Carl Bildt bör agera kraftfullare för att få Dawit fri.

- Carl Bildt borde personligen åka till Eritrea för att hjälpa Dawit, säger Kalle Gustafsson-Jerneholm