Dalslänningen blir värmländsk

Tidningen Dalslänningen blir värmländsk. NWT, en av Sveriges största tidningskoncerner, tackade, betalade och tog emot när Dalslänningens ägare sedan 25 år, Stig Bertilsson, erbjöd sig att sälja.

NWT-koncernen ger ut 12 tidningar med Nya Wermlands-Tidningen som den särklassigt största. För drygt 50 år sedan köpte NWT upp Åmåls-Tidningen som då upphörde. Men Dalslänningen kommer ett leva kvar, säger NWT:s koncernchef Lars Ander.

– Det är en välskött lokaltidning och vi driver ett antal lokaltidningar med viss framgång och får ekonomi i det. Jag tror på lokaltidngens framtid.

Läsarna kommer inte märka av ägarbytet, säger Lars Ander.

– Det är ju en lång process att göra om en tidning. Den är bra som den är, men det är ju självklart att den moderna tekniken kommer succesivt att införas. Det behövs kapital för att ställa om tidningsproduktionen till en mer ekonomisk produktion.

NWT äger tre tidningar i Skaraborg och går nu alltså in i Dalsland. Om några år kan Värmland vara en del av Västra Götaland -och i det perspektivet kan köpet av Dalslänningen ses som en strategisk affär även om initiativet till affären kom från Dalslänningens ägare Stig Bertilsson. Kan det bli aktuellt med fler västsvenska köp?

– Man skall aldrig säga aldrig. Dyker det upp något och vi får ett vänligt erbjudande om att köpa är vi alltid intrresserade av titta på det, säger Lars Ander.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522 - 67 00 55