KALMAR FF

Europa nära för bröderna Elm

Bayer Leverkusens sportchef, den gamle tyske storspelaren Rudi Völler, bekräftar att han haft möte med Rasmus Elm i fredags.

- En mycket intressant man, säger Völler om Elm till Kölner Express.
Patrick Mörk som är Rasmus spelaragent säger till Sveriges Radio Kalmar att en knapp handfull klubbar återstår i kampen om att skriva kontrakt och att den tyska storklubben är en av dem men det finns även heta spekulanter i Holland och England kvar, tidigare fanns även italienska klubbar med i bilden.

Om det blir i tyska ligan med Leverkusen i Tyskland eller i någon annan liga som Rasmus Elm spelar i framöver tros bli klart i veckan för det brådskar, om 14 dagar stänger det transferfönster som tillåter klubbyten ut i Europa redan i höst.

Även storebror David är het ute i Europa där är ännu fler klubbar med i budgivningen och flera vill ha med honom redan under hösten.

- För några dagar sedan var en övergång mycket nära säger Patrick Mörk men det som kan göra att ett proffsliv i Europa dröjer för David Elm är att han blir fri att gå utan övergångsumman efter den svenska säsongen.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se