Måndag 24 augusti 2009

Äntligen måndag! Så har då tävlingen "Svensktoppen nästa" avgjorts och att det inte blev GK Monarken från Sörmland som vann det var ju klart sen långt tidigare. Grattis säger vi till Martin Häggström från Västernorrland som nu får testa sin låt på Svensktoppen.
Humor- och satirgruppen Public service är tillbaka den här måndagen och genast så känns allt som vanligt igen.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten. Katarina Larsson är reporter någonstans ute i Sörmland.

06.15 I oktober förra året ringde jag till Pia Gill på Cypern och nu har vi kommit till avdelningen i programmet som vi kallar för "Pia ger igen".
Då var det Maud Ekström som såg till så att jag ringde till Cypern och idag fyller Maud själv år och hon är ombord på ålandsbåten.

06.50 Sommaren håller i sig och det blir soligt och runt 20 grader idag. Till slutet av veckan blir det ostadigare väder.

– Det blir en fin sensommardag som lämpar sig för bland annat sportfiske, säger meteorologen och sportfiskaren Jonas Höglund som idag jobbar sin sista morgon som radiometeorolog.


07.19
 Om allt går som det ska lyfter rymdfärjan Discovery med Christer Fuglesang ombord på tisdag morgon svensk tid.

Och den svenske astronauten längtar upp i rymden igen.

Det som kan störa uppskjutningen nu är vädersituationen över Cape Canaveral i Florida.

I ett meddelande på mikrobloggtjänsten Twitter skrev Fuglesang på söndagsmorgonen svensk tid: "48 tim till start. Rymdfärje-prep aningen efter i schemat pga väder, men allt torde vara ok för tisdag. Spännande nu!!".

07.40 Måndagar innebär tävlingen Påsen! Dagens ledtråd: När något gått galet eller när något ska synas.

Oj, så många som ringer men till slut blir det Eivor Josefsson i Mariefred som listar ut att det är tejprullar i påsen.

08.10 Martin Häggström är årets vinnare av Svensktoppen nästa. Det betyder att han  kommer att få sin låt testad på Svensktoppen den 13 september. Där kommer det verkliga eldprovet - kommer låten kunna ta sig in på listan?!

08.40 Katarina har begett sig till NK-villan i Nyköping för att ta reda på vad som händer där nu när NK-villans vänner tagit över verksamheten. Den här veckan pågår utställningen "NK - från salongen till vardagsrummet" och Sigge Johansson berättade att möbler i kartong visade sig vara ett bra koncept.

09.45 I helgen gästades Nyköping av SVT:s Antikrundan och projektledaren Tomas Olsson berättade om inspelningsdagen vid Pelles lusthus. Inspelningarna kommer att resultera i två program som kommer att visas på SVT i början av nästa år.