västerås

Carema koncentrerar på Vallby

Sedan en vecka tillbaka finns det en familjeläkarmottagning mindre i Västmanland. Vårdbolaget Carema har lagt ner sin mottagning på Eriksborg och flyttat över verksamheten till mottagningen på Vallby.

Bland patienterna som fått flytta från mottagningen på Eriksborg går åsikterna om flytten isär.

– Det går bra, det är närmare för mig. Jag bor på Gryta och det är längre till Eriksborg, säger en av Caremas patienter, Hans Gwitén, till P4 Västmanland.

Men Lars-Gunnar Olsson tycker inte om flytten:

– Jag tycker inte om förändringen. Jag har ingenting emot sjävla vårdcentralen utan det att ta sig dit och därifrån. Jag bor på Ringduvegatan och förut har jag kunnat åka med 14:s buss direkt ut. Nu får jag åka ner på stan och byta buss till 12:an och det är svårt när man ska passa en bestämd tid hos läkaren, säger Lars-Gunnar Olsson till P4 Västmanland.

Caremachefen: "Bättre för Carema och patienterna"

Caremas mottagning på Vallby var från början en sattellitmottagning till den på Eriksborg men nu har man alltså slagit ihop de två vårdencentralerna och koncenterat verksamheten till Vallby.

Christer Lindman är verksamhetschef på Carema i Västerås och han säger så här om flytten från Eriksborg:

– Vi vill ha bättre utnyttjande av både lokaler och personal och det innbär att vi kommer att kunna ha öppet mellan 7 och 7, alltså sju på morgonen till sju på kvällen och vi får en betydligt bättre tillgänglighet för patienterna, säger Christer Lindman, till P4 Västmanland.

Det finns ändå patienter som är kritiska till flytten, vad säger du till dem?

– Jag kan förstå det. Det blir ju så här när man ändrar i verksamheter att den del patienter som har fått en bra service och tillgänglighet på Eriksborg är tvungna nu att söka sig till Vallby. Å andra sidan så ökar vi tillgängligheten för dem som bor runt Vallby så att det är både plus- och minussida här och jag hoppas att de patienter som tidigare gått på Eriksborg kommer att finna vägen till Vallby, säger Christer Lindman, verksamhetschef på Carema i Västerås, till P4 Västmanland.

Jouko Kaijanen
jouko.kaijanen@sr.se