Rutiner och sommarfällor

Hej!

Tomas jublar över att vara inne i de gamla hjulspåren igen efter sommarens anarki och lössläppthet. Äntligen finns det rutiner i tillvaron. Varför försvinner de bara för att man ska vara ledig? Rutiner är ju garantin för att kunna koppla av, då kan man ju gå på autopilot.

pratade om elakat tanter på film. Med häxan i Snövit förstås men också syster Ratched i Gökboet, Glenn Close i Farlig förbindelse och Kathy Bates i Lida. Och inte att förglömma: Faye Dunaway som Joan Crawford i Mommy dearest. Och tipset var just med Joan Crawford och Betty Davis, Whatever happened to baby Jane? från 1962.

Kolla Doktorn fick en svår nöt att knäcka men klarade det på 3 poäng. Testa dina egna läkarkunskaper i den hypokondriska leken Kolla Doktorn.

Frisörsystrarna Lillemor och Carina håller koll på skvallrets underbara värld och gav oss en lägesrapport i tre steg: godkänd, koll och impa, som sig bör. Det handlar om Madde och Jonas, läckor i kungahuset; Michael Jacksons barn; och knark i engelska och danska kungahusen.

 Maria Näslund och Ulf Benkel korade de bästa kungligheterna (norskt, jordanskt och monegaskiskt), samt erkände vilka sommarfällor de trillat i under de gångna månaderna.

Kulturradions Gunnar Bolin uppdaterade oss inom det kulturella med en Kulturkoll (godkänd, koll och impa med plusnivåer, gärna att framsäga med ett inledande "tänka sig"). Tarantinos nya film; halva Lars Keplers nya bok; och 40-talisternas återkomst.

 i DN var återigen ett riktigt bottennapp! Fler och sämre ordvitsar går inte att finna i Sverige.

Vi hörs!