SL självkritiska efter trafikkaos

SL är nu starkt självkritiska efter morgonens trafikkaos där såväl tunnelbana, pendeltåg och bussar drabbades av kraftiga förseningar. På många håll fick resenärerna ingen information alls, medger nu SL:s pressekreterare Maria Adolphson.

– I dag kan man bara konstatera att det har varit högts medioker insats när gäller trafikinformationen. Dels har vi rutiner som i dag har brustit och dels har vi också konstaterat att vi ibland saknar riktigt bra glasklara rutiner, inte minst för hur personalen ska få sin information och sedan hur de ska vidarebefordra den, säger Maria Adolphson, pressekreterare på SL.

En som fick den otacksamma uppgiften att hantera hundratals irriterade resenärer är Donna Hanoffi, som arbetar i tunnelbanespärren på Karlaplan.

– Det var jätte mycket folk här som hade massa frågor om hur de skulle ta sig till olika ställen och ingenting gick igång, säger Donna Hanoffi.

Var det många som blev arga på dig också?

– Minst sagt, just för att jag inte kunde svara på alla frågor. Speciellt när kommer ersättningsbussarna, och jag får ju inte mer information än någon annan, säger Donna Hanoffi.

Under några timmar var det kaos inom trafiken på såväl tunnelbana, buss och pendeltåg.

Maria Adophson, som är pressekreterare på SL, säger att en man nu måste ta fram bra rutiner för att samordna information mellan de olika formerna av kollektivtrafiken.

– Vi har inte helt lyckts utreda exakt allt som har brustit i dag, men helt klart är att vi själva är väldigt självkritiska, säger Maria Adophson.

Per Shapiro
per.shapiro@sr.se