Måndag 24 augusti

Tält lösning på bostadsbrist

19-åriga Josefin Henriksen är en av många studenter som ännu inte hittat en bostad i Lund. I natt löste hon det problemet genom att dela tält med två andra studenter. En extrem lösning i en extrem situation enligt kårordförande I Lund.

Långtidssjuka mister ersättning

Den 1 juli ändrades lagen om sjukersättning. Detta kommer att innebära förändringar för många långtidssjukskrivna som har så kallad tidsbegränsad sjukersättning. Enligt den nya lagen ska bara den som har stadigvarande nedsatt arbetsförmåga komma ifråga. Resten ska ut i arbetslivet igen. Men hur det ska gå till vet handläggarna på försäkringskassan ännu inte särskilt mycket om.  Ca 70 000 skåningar kan nu få sin sjukersättning ifrågasatt och som riskerar att bli utförsäkrade.


Skåningar hittar jobbet i Norge

Alltfler skåningar lämnar en besvärlig arbetsmarknad i Sverige och söker sig till Norge. Där får de jobb lättare och dessutom högre lön. I Norge märks att inflödet av arbetskraft från södra Sverige har blivit större. Men för Jarome Bartee handlar det inte om att flytta till Norge för gott. Han tänker sig att jobba där ett tag för att få ordning på ekonomin och dessutom få praktik för att sedan få jobb i Sverige.

Spetsigt larm i Simrishamn

Räddningstjänst och polis stack idag ut på ett larm i Simrishamn. Det var kanske inte så farligt. Så undsättningsmanskapet fick tagga ned en aning. Det handlade om en igelkott som hade fastnat i ett rör där det egentligen skulle ha suttit en flaggstång.