Växjö

Ny rockfestival trots förlust

Det blir med stor sannolikhet en ny rockfestival i Växjö nästa år. Arrangörerna har bestämt sig för att satsa vidare, trots ekonomisk förlust efter festivalen i maj. Stödet från allmänheten har spelat in i beslutet, säger en av arrangörerna.

– Helt sanslöst positivt har det varit. Vi har fått allting från sms till mejl till att folk man träffar på stan hoppar på en och säger att "oj vad bra det var", säger Peter Karlsson, en av arrangörerna till rockfestivalen.

Rockfestivalen, som arrangerades på Evedalsområdet i slutet av maj i år, föregicks av en del tjabb mellan festivalen och kommunen.

Festivalkrock i år
Festivalledningen tyckte att kommunen bröt mot ett ingånget avtal eftersom kommunen arrangerade egna, gratiskonserter i centrala Växjö, samtidigt som festivalen pågick för fullt på Evedal. Men allt det grollet är glömt nu säger både Peter Karlsson och representanter för Växjö kommun.

Och det var inte bara med kommunens arrangemang som festivalen krockade, på flera andra ställen i södra Sverige anordnades olika festivaler och stadsfester samtidigt och för Växjö rockfestival räckte inte publiken till för att få arrangemanget att gå runt ekonomiskt.

– Vi gick väl en halv miljon back, men vi hade räknat med att gå back, det gör man alltid första året.

Början av juni
Festivalen är planerad att hållas i början av juni och enligt Peter Karlsson har man tittat noga i kalendern så att man inte ska krocka med så många andra evenemang.

Men var i Växjö festivalen är tänkt att hållas och vilka band som ska spela, det vill Peter Karlsson inte säga ännu och han säger att man inte kommer att anordna festvialen till vilket pris som helst.

– Jag har inga kommentarer alls, vi jobbar på detta nu och det är mycket som ska lösas. Så det kan bli så att det inte blir någon festival, det är ju jättemycket, säger Peter Karlsson.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se