Sarah Emerys recept på örtsalt

Till ett örtsalt kan man använda:

-grovkornigt havssalt
-timjan
-basilika
-oregano
-tomat
-lök
-vitlök
-chili
-selleriblad
-dragon
-persilja
-paprika

I måttliga mängder även:
-libbsticka
-salvia
-rosmarin
-rödbeta (för färgeffektens skull)

Använd helst färska kryddor, som ska vara sköljda men absolut torra. Av tomaten används bara köttet, det vill säga inte saften och kärnorna (pressa ur dem och använd i en tomatsås istället.) Örterna och saltet hackas grovt, med hjälp av kniv eller eventuellt stavmixer/blender. Låt torka på träbricka eller ramar med uppspänt tyg, helst bara i ett tunt lager. Saltet behöver luftas och vändas för att torka ordentligt, helst några gånger per dag.

Jag brukar göra några olika salter, ett pestosalt med basilika, tomat, lök och vitlök, ett grönt med bara gröna örter och några gånger har jag gjort ett röd-rosa med färg av rödbeta.

Lycka till!
Sarah