Stabilt för skottskadad flicka

Läget är stabilt för den flicka i tioårsåldern som skadades vid en jaktolycka i Stenungsund på tisdagskvällen. Polisen vet ännu inte hur pappan lyckades skjuta sin dotter.

– Pappan följde med i helikoptern till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, och några förhör med honom har vi inte haft. Vi har inga planer i nuläget att anhålla honom. Ärendet är heller inte lottat på någon åklagare, säger Ove Svensson vid Stenungsundspolisen till TT.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst har flickan opererats under natten för skador i foten. Skadan bedöms som allvarlig.

Enligt polisanmälan är pappan misstänkt för vårdslöshet och vållande till kroppsskada. Enligt flera uppgifter ska pappan jagat rådjur från sin veranda när olyckan skedde. Polisen har genomfört en teknisk undersökning av verandan och platsen runt huset, och beslagtagit jaktvapnet.

– Även om någon har skjutit från en veranda eller liknande behöver inte det vara ett brott om det skett utanför tättbebyggt område, säger Jan Strannegård vid polisen i Västra Götaland till TT.

Läs också: